kinderdagverblijf

opvang met vaste groepsleidsters

Vanaf 6 weken tot 4 jaar is uw kind welkom op ons kinderdagverblijf. Een duidelijk dagritme en vaste rituelen zorgen voor een fijne structuur en houvast. Door de vaste leidsters op de groepen voelt uw kind zich snel vertrouwd en thuis. Zo kan hij/zij in alle veiligheid op ontdekking uitgaan. Dat stimuleren we met afwisselende en uitdagende activiteiten: van klimmen en klauteren tot spelen in de poppen- of bouwhoek. Uiteraard ieder op zijn eigen niveau.

Kinderen krijgen bij Kinderopvang Bam! ruimte om te ontdekken, te experimenteren en uit te proberen. Dit gebeurt wel binnen kaders, want regels horen erbij. We doen graag dingen samen. Daarbij hebben we veel aandacht voor elkaar, staan we open voor anderen en ontdekken we daardoor dat er verschillen bestaan tussen mensen. Alle kinderen mogen bij Bam! veel zelf doen. Vertrouw maar op jezelf, is ons advies. Het moedigt aan om nog meer te leren. Samen met de kinderen kijken we terug én vooruit om ervan te leren. Kinderen leren daardoor wie ze zijn, wat ze willen en wat ze belangrijk vinden.

Op twee vaste momenten per dag spreken onze leidsters Engels op de groepen. Zij leren de kinderen spelenderwijs het Engels, door het zingen van liedjes of doen van spelletjes. Dit stimuleert de taalontwikkeling en vinden kinderen ook nog eens erg leuk om te doen.

Altijd op de hoogte met Bitcare

Ouders houden we actief op de hoogte met dagelijkse updates en foto’s via Bitcare (speciale kinderopvangsoftware) en maandelijkse nieuwsbrieven. Via de Bitcare-app kijkt u mee met de dag van uw kind. U kunt zien wanneer uw kind eet, drinkt of slaapt. Ook ruildagen en extra dagen kunt u gemakkelijk hierin aanvragen.

Zo blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen van uw kind en kunt u met een gerust gevoel gezin en werk of studie combineren.

Horizontale groepen

We werken met horizontale groepen; kinderen van dezelfde leeftijd worden bij elkaar in een groep opgevangen. Het voordeel hiervan is dat wij gericht activiteiten kunnen aanbieden die passen bij de leeftijd. Dit komt de ontwikkeling ten goede.

De leidsters zorgen voor activiteiten in groepsverband, maar ook voor activiteiten die passen bij de individuele ontwikkeling. Of uw kind nu toe is aan zijn of haar eerste woordjes, leert tellen of lopen, onze enthousiaste medewerkers zorgen voor passende begeleiding.

De groepen waarin we
kinderen opvangen:

Toddlers (0-2 jaar)

Explorers (1-3 jaar)

Preschoolers (2-4 jaar)

Openingstijden

Wij zijn gesloten op:

 • Nieuwjaarsdag
 • 2e Paasdag
 • Koningsdag
 • Hemelvaartsdag
 • Bevrijdingsdag (om de 5 jaar)
 • 2e Pinksterdag
 • 1e en 2e Kerstdag
van tot
Maandag 07.30 18.30
Dinsdag 07.30 18.30
Woensdag 07.30 18.30
Donderdag 07.30 18.30
Vrijdag 07.30 18.30

Eat good, feel good

Wij zijn de eerste volledig gezonde kinderopvang van Delft. Dat wil zeggen dat we uitsluitend werken met gezonde producten en niet met producten met toegevoegde suikers, smaak- of kleurstoffen en onnodige e-nummers. Iedere dag krijgen de kinderen tijdens de lunch een heerlijke warme maaltijd van Madaga. Vanwege de diversiteit op het gebied van afkomst en culturen is ervoor gekozen dat alle voeding Halal is.

We zijn als samenwerkingspartner aangesloten bij JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). JOGG streeft naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een gezonde leefomgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. In de samenwerking hebben wij als taak om de ‘Gezonde Kinderopvang’ over te brengen op andere kinderopvangorganisaties, hen te informeren en waar nodig te begeleiden.

Beweegkriebels

Bij Kinderopvang Bam! vinden wij beweging ontzettend belangrijk. Onze sportief pedagogisch medewerker Iris geeft elke dag beweegles (de Beweegkriebels) aan alle groepen bij Kinderopvang Bam! Ze leert de kinderen op een speelse manier onder andere balanceren, glijden, springen, rennen, kruipen, mikken en klimmen. Lekker dansen hoort er natuurlijk ook bij!

Kinderen hebben per dag minimaal een uur beweging nodig. Dat uurtje halen ze bij Kinderopvang Bam! gemakkelijk. Door voldoende te bewegen hebben kinderen een goede conditie, slapen ze beter, kunnen ze goed focussen, ontwikkelen ze hun motoriek en voelen ze zich fit. En bovenal: kinderen vinden bewegen ontzettend leuk.

Ruildagen en extra opvang

U mag bij ons dagen ruilen of extra dagen opvang afnemen. Wanneer u op de dag dat uw kind afwezig is voor 09.30 uur bij ons afmeldt, mag u de uren van die dag op een ander moment gebruiken. U kunt deze uren inhalen in het kalenderjaar, waarin de uren zijn opgebouwd. Extra dagen kunnen worden afgenomen tegen het tarief van €10,18 per uur. Ruil- of extra dagen kunnen door ouders worden aangevraagd in de Bitcare-app. Deze dagen worden alleen goedgekeurd wanneer de bezetting op de groep dat toelaat.

Dagritme en activiteiten

We werken met een vast dagritme. Het op vaste tijden aanbieden van voeding, activiteiten en rust geeft regelmaat. De allerkleinsten volgen hun eigen dagritme. Zij eten, slapen en spelen op de momenten dat zij daar behoefte aan hebben. Het dagritme wordt naarmate uw kind ouder wordt steeds meer gevolgd.

Het dagritme ziet er globaal als volgt uit:

 • 07:30 - Ontbijt

 • 08:00 - Samen spelen

 • 09:30 - Fruit

 • 10:00 - Buiten spelen

 • 11:30 - Warme lunch

 • 12:30 - Bedtijd

 • 15:15 - Benny's Playground

 • 15:30 - Groente

 • 16:00 - Samen spelen

 • 17:30 - Gezonde snack

Wacht niet te lang met aanmelden

Om een plek op de wachtlijst te voorkomen, raden wij aan op tijd in te schrijven. Dat is mogelijk vanaf 3 maanden zwangerschap.