peuterschool

opvang met vaste groepsleidsters

Peuters van 2 tot 4 jaar zijn bij ons welkom op de peuterschool in een mooie ruimte op Daltonschool Eglantier Buiten. Peuters zijn enorm nieuwsgierig en leergierig. Wij bieden speelgoed en activiteiten aan om hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Spelenderwijs bereiden we ze voor op de basisschool. Onze goede samenwerking met Daltonschool Eglantier Buiten maakt de overgang naar de kleuterklas gemakkelijker voor uw kind. Elke dag nemen we een kijkje bij groep 1/2, zodat de peuters alvast kunnen wennen aan de juffen en groepen. Vanaf 1 januari 2022 vve-gecertificeerd voor een goede start op de basisschool.

Wij werken met een duidelijk dagritme voor een fijne structuur en houvast. De vaste leidsters op de groep zorgen ervoor dat uw kind zich snel thuis voelt. Wij stimuleren de ontwikkeling van uw kind met afwisselende en uitdagende activiteiten: van peutergym tot knutselen en van de moestuin aanleggen tot woordjes leren. Dagelijks spelen we buiten in onze mooie natuurspeeltuin. De minimale afname voor de peuterschool is twee dagdelen per week. Tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten. U kunt voor de peuterschool kinderopvangtoeslag aanvragen. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor kinderopvangtoeslag voor het kinderdagverblijf.

Altijd op de hoogte met Bitcare

Ouders houden we actief op de hoogte met dagelijkse updates en foto’s via Bitcare (speciale kinderopvangsoftware) en maandelijkse nieuwsbrieven. Via de Bitcare-app kijkt u mee met de dag van uw kind. U kunt zien wanneer uw kind eet, drinkt, speelt of knutselt. Ook ruildagen en extra dagen kunt u gemakkelijk aanvragen via Bitcare.

Zo blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen van uw kind en kunt u met een gerust gevoel gezin en werk of studie combineren.

Voorbereiding op de basisschool

Voor peuters is het ontzettend goed om naar de peuterschool te gaan als voorbereiding op de basisschool. Op de peuterschool leren ze onder andere spelen met kinderen van dezelfde leeftijd, zelfstandig te worden, de taal en rekening houden met elkaar. De kinderen worden uitgedaagd met creatieve opdrachten en enthousiast gemaakt over bewegen. We stimuleren de groei en ontwikkeling van de peuters en werken aan hun zelfvertrouwen. De leidsters zorgen voor activiteiten in groepsverband, maar ook voor activiteiten die passen bij de individuele ontwikkeling.

Net als de Daltonschool Eglantier Buiten richt ook de peuterschool van Kinderopvang Bam! zich op de Daltonprincipes: keuzevrijheid van het kind, samenwerken en ontwikkeling tot zelfstandigheid.

De groep waarin we
kinderen opvangen:

Juniors (2-4 jaar)

Openingstijden

De peuterschool is gesloten op:

 • Alle schoolvakantiedagen
 • Nieuwjaarsdag
 • 2e Paasdag
 • Koningsdag
 • Hemelvaartsdag
 • Bevrijdingsdag (om de 5 jaar)
 • 2e Pinksterdag
 • 1e en 2e Kerstdag
van tot
Maandag 08.30 14.00
Dinsdag 08.30 14.00
Woensdag 08.30 14.00
Donderdag 08.30 14.00
Vrijdag 08.30 14.00

Eat good, feel good

Wij zijn de eerste volledig gezonde kinderopvang van Delft. Dat wil zeggen dat we uitsluitend werken met gezonde producten en niet met producten met toegevoegde suikers, smaak- of kleurstoffen en onnodige e-nummers. Vanwege de diversiteit in afkomst en culturen van onze kinderen is al onze voeding Halal.

We zijn als samenwerkingspartner aangesloten bij JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). JOGG streeft naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een gezonde leefomgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. In de samenwerking hebben wij als taak om de ‘Gezonde Kinderopvang’ over te brengen op andere kinderopvangorganisaties, hen te informeren en waar nodig te begeleiden.

Ruildagen en extra opvang

U mag bij ons dagen ruilen of extra dagen opvang afnemen. Wanneer u op de dag dat uw kind afwezig is voor 08.30 uur bij ons afmeldt, mag u de uren van die dag op een ander moment gebruiken. U kunt deze uren inhalen in het kalenderjaar, waarin de uren zijn opgebouwd. Extra dagen kunnen worden afgenomen tegen het tarief van €8,98 per uur. Ruildagen of extra dagen kunnen door ouders worden aangevraagd in de Bitcare-app. Deze dagen worden alleen goedgekeurd wanneer de bezetting op de groep dat toelaat.

Dagritme en activiteiten

We werken met een vast dagritme. Het op vaste tijden aanbieden van voeding, activiteiten en rust geeft regelmaat. Het is voor peuters fijn als ze precies weten waar ze aan toe zijn.

Het dagritme ziet er globaal als volgt uit:

 • 09:00 Samen spelen

 • 10:00 - Fruit

 • 10:30 - Buiten spelen

 • 12:00 - Lunch

 • 12:30 - Activiteit

Wacht niet te lang met aanmelden

Om een plek op de wachtlijst te voorkomen, raden wij aan op tijd in te schrijven.